O KLUBU

SLOVENSKI KLUB ZA VELIKE PASME IN MOLOSE

Naslov
Glavna ulica 47
SI-9220 Lendava

Davčna številka: 45546908

TRR: SI56 0310 0100 0034 016

Kontakt
skvpm.info@gmail.com

Spletišča
http://www.skvpm-klub.si/
SKVPM na Facebook-u

STATUT KLUBA (PDF)

Slovenski klub za velike pasme in molose (SKVPM) je bil ustanovljen 19. marca 1992, v svojem delokrogu ima 36 pasem in 4 pasemske sekcije.

Klub aktivno deluje v dobrobit in razpoznavnost pasem, ki so pod njegovim okriljem, predvsem pa skrbi za vzrejo ter vodi bazo podatkov plemenjakov, plemenk in legel.

V okviru klubskih dejavnosti se vsako leto organizira tudi specialno oz. klubsko razstavo, kjer posebno pozornost namenjamo izbiri sodnikov, ki morajo biti izjemni poznavalci dotične pasme. Zato ni presenetljivo, da so laskavi nazivi mladinskega klubskega prvaka in klubskega prvaka dodeljeni le izjemnim predstavnikom pasme.

Poleg razstav prirejamo tudi strokovna predavanja o problematikah pasem v okviru delujočih sekcij, ki jih vodijo dolgoletni vzreditelji. Slednja predstavljajo koristen vir informacij še posebej za nove lastnike in vzreditelje. Prav tako nudimo nasvete in napotke pri nakupu mladiča, prehrane ter o zdravju, razstavljanju, šolanju in vzreji.

Klub šteje približno 200 članov, kljub temu pa smo vedno veseli, kadar se nam želi pridružiti nov član, saj svežih idej in prostovoljnega dela, brez katerih klub ne bi deloval, ni nikoli preveč.

Upamo, da boste ob pregledu naše internetne strani našli koristne informacije ter se z veseljem vračali k ogledu novosti.